Budo, kamppailu- ja itsepuolustuslajit kehittävät monipuolisesti kuntoa, taitoja, liikevalikoimaa, lihasvoimaa ja tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Fysiikan ja kehollisten taitojen lisäksi kehittyvät myös harjoittelijan henkinen ja sosiaalinen puoli. Harjoittelu sopii niin nuorille kuin aikuisillekin!

Brasilialainen jujutsu BJJ sai alkunsa brasilialaisen Gracie-suvun kehittämänä. Keskeinen idea oli luoda itsepuolustusmuoto, jolla pienempi tai heikompi ihminen voi selviytyä lähikamppailussa isokokoista vastustajan kanssa. BJJ on kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka ammentaa piirteensä japanilaisista perinteisistä lajeista kuten jujutsusta ja judosta. Vastustajaa yritetään viedä mahdollisimman nopeasti maahan ja tämän jälkeen saada kamppailu päätökseen kuristuksella tai erilaisilla käsi- ja jalkalukoilla. Lyönnit ja potkut eivät kuulu lajiin. Otteluasuna on judo-gi:n kaltainen jäykkä puku, jota hyödynnetään kamppailussa. BJJ:n sisarlaji on ilman pukua oteltava lukkopaini.Tänä päivänä brasilialaisen jujutsun tekniikat muodostavat olennaisen osan vapaaottelun keinovalikoimasta.

Lukkopaini on kamppailulaji, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen BJJ:n kanssa, merkittävämpänä erona se ettei lukkopainissa käytetä gi:tä

Lukkopainin tekniikoilla on merkittävä osa vapaaottelussa, sillä usein kamppailutilanne ajautuu lähikontaktiin ja siitä mattopainiksi. Lukkopainissa yhdistellään muun muassa vapaapainin, sambon, brasilialaisen jujutsun ja judon tekniikoita.

Kuntonyrkkeilyssä työskennellään aktiivisesti koko keholla; lyönti- ja väistöliikkeet sekä jalkatyöskentely kuormittavat kehoa monipuolisesti. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, nyrkkeilyosuuksista sekä lihaskuntoharjoitteista. Kuntonyrkkeily on tehokas laji, joka sopii kaikille iästä, koosta, treenitaustasta tai sukupuolesta riippumatta.