TYÖNANTAJAN LIIKUNTAETU

Useat yritykset kannustavat työntekijöitään omaehtoiseen liikunnan harrastamiseen tarjoamalla tukea liikuntakortin hankkimiseen.

Työnantaja voi valita tuen euromääräisen osan (esim. 10€ tai 20€/kk) tai prosentuaalisen osan (esim. 25% tai 50%) työntekijän liikuntakortin kuukausimaksusta, joka on Haukiputaan Corella 29,90€/kk (tai 299€/12kk) ja Kellossa 39,90€/kk (tai 420€/12kk). Työnantajan osuus laskutetaan yritykseltä ja työntekijän osuus työntekijältä. Laskutusvälin voi valita 1kk-3kk-6kk-12kk. Lähetämme yrityslaskun verkkolaskuna tai paperilaskuna toiveenne mukaan. Edun maksamisen voi lopettaa milloin tahansa, esimerkiksi työntekijän työsuhteen päättyessä, ilmoittamalla siitä sähköpostitse.

YRITTÄJÄ, KANNUSTA HENKILÖSTÖÄ LIIKKUMAAN!

Tuen saaminen on monelle työntekijälle merkittävä työsuhde-etu ja sitouttaa työntekijöitä yritykseen ja hyvään työhön! Etu kannustaa työntekijää omaehtoisessa liikunnassa lisäten vireyttä ja työkykyä. Omasta kunnosta huolehtiminen, sekä kehon ja mielen huoltaminen tuovat työssäjaksamiseenkin vaikuttavaa hyvää oloa ja positiivista energiaa!

Työnantaja saa vähentää liikuntaedun kulut tuloverotuksessaan. Liikuntaetu on työntekijälle verovapaata etua, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Etu on työnantajan järjestämää
  • Etu kohdentuu Verohallinnon määrittelemiin tavanomaisiin harrastuksiin
  • Etu on kohtuullinen (v. 2022 korkeintaan 400 euroa vuodessa- eli 33,33€/kk)
  • Etu on koko henkilöstön käytettävissä. (Edun käyttö on vapaaehtoista)
  • Etu on henkilökohtainen


Osakeyhtiössään työskentelevä omistajayrittäjä voi tarjota liikuntaedun myös itselleen. Sama koskee myös palkkaa nostavia kommandiittiyhtiön tai avoimen yhtiön osakkaita. Tarkasta verottajan ajantasainen ohjeistus www. vero.fi

LIIKUNTAETU TYÖNTEKIJÄLLE