KAMPPAILU

Liikuntakeskus Coren Kellon toimipisteen tatamilla treenataan useiden kamppailu- ja itsepuolustuslajien parissa. Budo, kamppailu- ja itsepuolustuslajit kehittävät monipuolisesti kuntoa, taitoja, liikevalikoimaa, lihasvoimaa ja tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Fysiikan ja kehollisten taitojen lisäksi kehittyvät myös harjoittelijan henkinen ja sosiaalinen puoli.


PERUSKURSSIT


JUNNUILLE (6-12v)

Junnuryhmissä korostuu mukava tekeminen, liikunnan ilo ja lajitaitojen oppimisen riemu! Samalla kunto kasvaa, ja tullaan kehittäneeksi kuin huomaamattaan mm. kehonhallintaa ja motorisia taitoja. Harjoittelu alkaa liikunnallisista perustaidoista ja kamppailuliikunnan perusperiaatteiden oppimisesta. Tekniikkaharjoittelu on leikinomaista: junnuille suunniteltua ja turvallista. Yksi hienoimmista vaikutuksista liittyy henkiseen kasvuun. Itsetunto kasvaa, ujokin lapsi saa usein tärkeää varmuutta itselleen. Mielenhallinta paranee, opitaan hallitsemaan välillä liiankin vauhdikkaaksi nousevaa aktiivisuutta. Opitaan myös oikeellisia tapoja itsensä puolustamiseen, mikä sekin on lasten maailmassa tärkeää.

Osallistuminen ei edellytä peruskurssia. Tunnille voi tulla mukaan milloin vain, kokeilemaan olisiko tässä mieluisa liikuntalaji ja harrastus! Ohjattujen tuntien viikko-ohjelmasta näet viikoittaiset harjoitusajat. Tutustumiskäynti on veloitukseton.

JUNNUJEN JUJITSU (Kyokuhoku, 6-12 vuotiaille)

Ju-jitsu on hyvin vanha japanilainen laji, jota samurait käyttivät aikoinaan taisteluissa. Myöhemmin oppeja alkoivat harjoittelemaan myös muut. Harjoiteltaviin osa-alueisiin kuuluvat lyönti- ja potkutekniikat, heitot, hallintaotteet ja lukot. Jokaisella tunnilla opitaan uutta.

JUNNUJEN KICKBOXING (Ironman, 6-12 vuotiaille)

Kickboxing eli Potkunyrkkeily on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Tässä lajissa ”kamppaillaan” pystyssä.


JUDO (Haukiputaan Veikot - HauVe Kan)

Judotreeneissä harjoituksiin kuuluvat perustekniikat, otteluharjoitteet, sekä pidempään harjoitelleilla muodolliset liikesarjat (kata). Judo kehittää tasapuolisesti kestävyyttä, voimaa, nopeutta, notkeutta sekä tasapainoa, ketteryyttä ja koordinaatiokykyä. Yhtenä tavoitteena on, että mieli saisi hallitakseen mahdollisimman hyväkuntoisen kehon. Judossa on lukematon määrä erilaisia tekniikoita. Jokainen löytää varmasti itselleen parhaiten sopivan "judotyylin".

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Jari Metso:
​​​​​​​p.044 219 2019 tai sp. jarimetso@gmail.com


NUORILLE JA AIKUISILLE

Kamppailulajien perusteet opitaan peruskurssilla, jossa harjoittelu sujuu mukavasti muiden vasta-alkajien kanssa. Kesto vaihtelee viikonlopusta kuukauden pituiseen kurssiin. Peruskurssin jälkeen lajin harrastamista voi jatkaa harrastajaryhmissä. Ilmoittaudu peruskurssille alla olevan tapahtumalistauksen kautta tai ajanvarausjärjestelmästä. Hinta 40€. Ohjattujen tuntien viikko-ohjelmasta näet viikoittaiset harjoitusajat. ​​​​​​​

KRAV MAGA

Krav Maga on israelilainen, sotilaskäyttöön kehitetty ja myöhemmin itsepuolustuksen ja voimankäytön tarpeisiinkin sovitettu luonnolliseen reagointiin pohjautuva menetelmä. Monipuolinen, yksinkertaisten reagointimallien toistaminen samantyyppisten hyökkäysten torjumiseen tekee siitä helposti omaksuttavan ja palkitsevan tavan harjoitella itsepuolustusta.

MUAYTHAI & KICKBOXING

Muay Thai on lähtöisin Thaimaasta, jossa lajilla on vuosisatojen taakse ulottuvat perinteet. Kyseessä on pystyottelulaji, jossa tekniikoita ovat mm. sääripotkut, polvipotkut, etupotkut, kyynärpäälyönnit, vartaloheitot ja pystypaini. Laji sopii sekä miehille että naisille.

Kickboxing eli Potkunyrkkeily on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Lajissa käytettyjä tekniikoita ovat mm. nyrkkeilylyönnit, kiertopotkut, etupotkut, kääntöpotkut, hyppypotkut, heitot ja pyyhkäisyt. Lisäksi lajissa harjoitellaan moninaisia väistöjä ja torjuntoja erilaisia puolustustilanteita varten.

PYSTYOTTELULAJIEN SPARRITUNTI

Pystyottelulajien otteluharjoitteluvuorolla eli sparritreeneissä säännöistä sovitaan treenaajien kesken. Nyrkkeilijät sparraavat nyrkkeilysäännöillä ja pystyottelijat (potkunyrkkeily/thainyrkkeily) oman lajin säännöillä.


KUNTONYRKKEILY

Nyrkkeily on kamppailulaji, jossa kaksi kilpailijaa ottelee köysillä ympäröidyssä kehässä ja yrittää lyödä vastustajaansa nyrkkeilykäsineillä suojatuilla nyrkeillään. Tästä lajista on jalostunut kuntoilijoiden oma nyrkkeilymuoto: kuntonyrkkeily. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, nyrkkeilyosuuksista sekä lihaskuntoharjoitteista. Tunnilla työskennellään aktiivisesti koko keholla; lyönti- ja väistöliikkeet sekä jalkatyöskentely kuormittavat kehoa monipuolisesti. Tunnilla käytettävät välineet- kuten nyrkkeilyhanskat löytyvät kuntonyrkkeilyalueelta. Tunneilla käytetään kuntonyrkkeilysäkkejä, pistehanskoja sekä panssareita. Kuntonyrkkeily on tehokas laji, jonka parissa jokainen voi kuntoilla oman fiiliksen ja taitotason mukaan.Kamppailusali Kellossa