LUKKOPAINI
Lukkopaini on kamppailulaji, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Lajin perustan muodostavat pystypaini, mattopaini, nivellukot ja kuristukset. Harjoituksiin kuuluvat erilaiset kaadot, maahanviennit ja oman position parantaminen. Laji on monipuolinen, sillä siinä yhdistyvät kaikkien matto-ottelua sisältävien kamppailulajien tekniikat. Muista lajeista lukkopaini muistuttaa eniten brasilialaista jujutsua.

BRASILIALAINEN JUJUTSU (BJJ)
Brasilialainen jujutsu BJJ sai alkunsa brasilialaisen Gracie-suvun kehittämänä. Keskeinen idea oli luoda itsepuolustusmuoto, jolla pienempi tai heikompi ihminen voi selviytyä lähikamppailussa isokokoista vastustajan kanssa. BJJ on kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka ammentaa piirteensä japanilaisista perinteisistä lajeista kuten jujutsusta ja judosta.

Suurimman eron lukkopainin ja Brasilialaisen jujutsun välille luo käytettävä varustus. Lukkopainissa käytetään yleisesti shortseja ja paitaa, kun taas BJJ:ssä käytetään lajiin tarkoitettua pukua. Tällöin erilaisten otteiden saaminen ja käyttäminen on lajien kesken huomattavan erilaista. Lajit kuitenkin tukevat toisiaan samankaltaisten tekniikoiden ansiosta.

ALOITA HARRASTUS!
Näitä sisarlajeja pääset treenaamaan Coressa! Treeneihin kannattaa varata t-paita ja shortsit, joissa ei ole taskuja tai vetoketjuja. Mikäli innostut lajin harrastamisesta, voit halutessasi hankkia puvun myöhemmin. Suositeltavaa on, että jokainen osallistuja huolehtii hyvin hygieniastaan. Hyväntuoksuisen treenikaverin kanssa on mukava painia. Kynnet kannattaa leikata lyhyeksi ja korut/lävistykset ottaa pois.

Ilmoittautuminen peruskurssille

  • Täytä lomake ja paina "lähetä". Ilmoittautumisesi rekisteröityy meille automaattisesti. Erillistä osallistumisvahvistusta ei lähetetä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Lisätietoja peruskurssille osallistumisesta saat täältä: Mikäli sinulla on kysyttävää, lähetäthän viestiä asiakaspalveluumme liikuntakeskus@lkcore.fi