ITSEPUOLUSTUS

Itsepuolustus tarkoittaa mm. itsensä, omaisuutensa tai läheisensä puolustamista. Tosielämän tilanteet saattavat tulla vastaan milloin tahansa ja yllättäen, siksi niihin on hyvä varautua ennalta harjoittelemalla itsepuolustustaitoja.

Harjoittelussa  on tavoiteena oppia sellaisia taitoja, joilla voidaan varautua todellisiin ja mahdollisiin arjen uhkatilanteisiin. Tähän liittyvät niin itsepuolustus-, taistelu- kuin voimankäyttömenetelmätkin. Lisäksi harjoittelussa kehitetään myös taktista ajattelua ja käyttäytymistä sekä henkistä vahvuutta. Itsepuolustusta harjoittelevat saavat toimivia ratkaisumalleja mm. erilaisiin hätävarjelu- ja voimankäyttötilanteisiin.

Itsepuolustuksessa harjoitetaan taitoa selviytyä erilaisista hyökkäys- ja uhkatilanteista. Opetellaan, miten pystytään irtaantumaan hyökkäyksestä ja  estämään hyökkääjää hyökkäämästä uudelleen.

Harjoitteluun pääsee mukaan kuukauden peruskurssin kautta, jonka aikana opetetaan perusteet fyysisestä itsepuolustuksesta ja käydään läpi teoriaa, mikä aukaisee itsepuolustuksen kokonaisuutta laajemmin.

Aloita itsepuolustuksen harjoittelu peruskurssilta

Peruskurssilla harjoittelu koostuu  perustekniikoiden harjoittelusta ja niiden soveltamisesta erilaisiin tilanteisiin. Erityyppiset harjoitteet kasvattavat itsevarmuutta ja taitoja toimia aktiivisesti väkivaltaisissa tilanteissa, esimerkiksi silloin jos harjoittelija joutuu väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Jatka peruskurssilta harrastajaryhmään

Itsepuolustus jakautuu moniin eri osa-alueisiin kuten irrottautuminen, puolustautuminen aseistettua hyökkääjää vastaan, puolustautuminen maassa, puolustautuminen yllätyshyökkäystä vastaan jne. Harrastajaryhmissä harjoitellaan mm. vahvoja asentoja, tasapainoa, voimantuottojärjestelmän toimintaa ja rentoutta. Kun liike on opittu, perusajatuksena on ymmärtää miten ja koska sitä käytetään. Näin harjoittelun painopiste siirtyy liikkeen harjoittelusta tilanteen harjoitteluun: miten opeteltua liikettä käytetään suhteessa vastustajaan ja tilanteeseen.

Ilmoittautuminen peruskurssille

  • Täytä lomake ja paina "lähetä". Ilmoittautumisesi rekisteröityy meille automaattisesti. Erillistä osallistumisvahvistusta ei lähetetä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Peruskurssin hinta on 40€ + kulkukortti 5€ Mikäli sinulla on kysyttävää, lähetäthän viestiä asiakaspalveluumme liikuntakeskus@lkcore.fi