OHJEET OHJATUILLE TUNNEILLE

Ohjatuille tunneille osallistuva, luethan nämä ohjeet!

VIIKKOAIKATAULU JA TUNTIKUVAUKSET

Tutustu ohjattujen tuntien viikkoaikatauluun ja tuntikuvauksiin. Aikataulussa valkoiset tunnit ovat keveitä tai keskiraskaita, ja siniset keskiraskaita tai tehokkaita tunteja. Tehokuvaus on suuntaa- antava. Tehoon voi vaikuttaa aina itse: tehdä kevyemmin tai kovemmalla teholla. Varmistathan kuitenkin, että tunti sopii kuntotasollesi.


VARAA TUNTIPAIKKA ENNAKKOON

Varaa osallistumispaikka ennakkoon Coren verkkosivuilta tai mobiiliappista. Varaaminen onnistuu, kun olet rekisteröitynyt kotisivuilla/ appissa ja sinulla on voimassaoleva liikuntakortti. Voimassaolevia varauksia voi olla yhtäaikaisesti kahdeksan (8). Suosittelemme aina ennakkoilmoittautumista, sillä se auttaa ohjaajaa tunnin suunnittelussa ja valmisteluissa!


JONOTUS TÄYNNÄ OLEVALLE TUNNILLE

Täynnä olevalle tunnille voi jonottaa. Valitse ajanvarauksessa ”liity jonoon”. Mikäli tunnille vapautuu paikka, saat ilmoituksen sähköpostitse. Muista perua jonopaikka esteen sattuessa. Kaikki peruutukset tulee tehdä viimeistään 2h ennen tunnin alkua.


VARAUKSEN VAHVISTUS

Varattu tuntipaikka vahvistuu mobiiliappia käyttäville autimaattisesti liikuntakeskuksen portista kulkemisen yhteydessä. Kulkukorttia käytettäessä vahvistus tehdään aulan näytöltä. Näytä kulkukorttia lukijalaitteelle ja klikkaa hiirellä varaamaasi tuntia.

Tee vahvistus viimeistään 5 min ennen tunnin alkua. Mikäli vahvistusta ei ole tehty ajoissa, vapautuu paikkasi varattavaksi muille. Muista aina vahvistaa varauksesi! Kolme vahvistamatonta/peruuttamatonta tuntipaikkavarausta aiheuttaa varausoikeuden jäädyttämisen viikon ajaksi. Varausoikeus palautuu 7 vrk:n kuluttua. Vaihtoehtoisesti varausoikeuden voi avata välittömästi 5€:n käsittelymaksua vastaan.


VARAUKSEN PERUMINEN

Tuntivarauksen voi perua ajanvarausjärjestelmästä. Valitse tunti, jolle olet ilmoittautunut. Valitse seuraavaksi "peruuta osallistuminen". Kaikki peruutukset tulee tehdä viimeistään 2h ennen tunnin alkua.


ILMAN ENNAKKOVARAUSTA

Ilman ennakkovarausta tunnille osallistuminen on mahdollista siinä tapauksessa, että tunnilla on vapaita paikkoja. Ilmoittaudu tunnille kuitenkin viimeistään saapuessasi Corelle appista tai aulan kirjautumisnäytöltä. Näytä kulkukorttia lukijalaitteelle ja odota hetki. Klikkaa tuntia jolle haluat osallistua.


OHJATUN TUNNIN PERUUNTUMINEN

Tarkastathan aina tuntitilanteen ajanvarausjärjestelmästä ennen tunnin alkua. Tunnin peruuntuminen on mahdollista poikkeustilanteissa, esimerkiksi kun ilmoittautuneita on vähemmän kuin kolme, tai ohjaaja sairastuu/on lomalla. Tieto peruuntumisesta näkyy ajanvarausjärjestelmässä aamutuntien osalta edelliseen iltaan mennessä ja muiden tuntien osalta viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Mikäli tunti peruuntuu vähäisen osalllistujamäärän vuoksi (alle kolme), lähettää järjestelmä siitä automaattisähköpostin. Muussa tapauksesssa tunnin peruuntumisesta ei lähetetä erillistä ilmoitusta. Peruuntuneen tunnin vuoksi ei treeniä kannata kuitenkaan jättää välistä: hyviä vaihtoehtoja ovat mm. omatoimitreenit, video-ohjatut tunnit ja päivän muut ohjatut tunnit.


VAATETUS

Varaa tunnille mukavat kiristämättömät liikuntavaatteet. Sisäliikuntakengät ovat suositeltavat, mutta ilmankin pärjää- ellei kyseessä ole sisäpyöräilytunti! Siellä kengät ovat ehdottomat. Kehonhuoltotunnilla ollaan pääsääntöisesti sukat jalassa tai avojaloin. Ulkokenkien käyttäminen on kiellettyä. Varaa mukaasi juomapullo ja hiki/patjansuojapyyhe. Pukuhuoneissa on säilytystä varten lukolliset kaapit. Jätäthän sinne kaiken "ylimääräisen" liikunnan ajaksi. Takkeja, laukkuja, reppuja jne. ei saa tuoda liikuntasaleihin. Jätä puhelin pukuhuoneeseen tai huolehdi sen äänettömyydestä liikuntatiloissa. Vältä käyttämästä (isoja) koruja tai voimakkaita parfyymeja. Voimakkaat tuoksut voivat aiheuttaa osalle asiakkaista esim. huonovointisuutta tai migreeniä.


OLE AJOISSA

Saavu aina ajoissa, sillä tunnille ei voi osallistua sen alkamisajan jälkeen. Ole paikalla salissa viimeistään 5 minuuttia ennen tunnin alkamisaikaa. Ohjaaja aloittaa usein ohjeistuksen jo hyvissäajoin ennen tunnin alkamisaikaa. Mikäli tunti on jo alkanut ja saavut paikalle myöhässä- et ole oikeutettu menemään mukaan. Tunnille ei voi osallistua sen alkamisajan jälkeen. Myöhästymistilanteessa sinulla on kuitenkin aina mahdollisuus tehdä treeni esim. kuntosalilla. Myös poistuminen tapahtuu aina tunnin päätyttyä, ei kesken, ellei kyseessä ole terveydellinen syy (esim. diabeetikolla verensokerin lasku).


LISÄKSI

Varaa tarvittavat välineet paikallesi ennen tunnin alkamista. Jokaisen tulee palauttaa omat välineet paikoilleen hyvään järjestykseen tunnin päätteeksi. Huomioithan, että välineiden palauttaminen kesken tunnin on kiellettyä.

Jätä välineet puhtaana seuraavalle käyttäjälle. Pyyhi välineet tarvittaessa salissa olevalla desinfiointiaineella. Sisäpyörät puhdistetaan desinfiointiaineella huolellisesti kauttaaltaan joka käytön jälkeen.

Anna muille kanssatreenaajille harjoittelurauha: esim. äänekäs keskustelu vierustoverin kanssa saattaa häiritä muita ryhmäliikuntatunnille osallistuvia.

Huolehdithan, että vakuutuksesi on voimassa liikuntaharrastustasi ajatellen.