Liikuntakeskus Core, 13.10.2009-

Se oli kahden yhteinen unelma, työskennellä yrittäjänä liikuntakeskuksessa jossa kuntoillaan useiden eri lajien parissa ja hyvällä fiiliksellä!

Vuosi oli 2009. Sanna (29v) oli aiemmin valmistunut liikunnanohjaajaksi, suorittanut opettajakoulutuksen pedagogisen pätevyyden, ja työskenteli liikunta-alalle suuntautuvien opiskelijoiden kouluttajana Virpiniemen liikuntaopistolla. Samoin Katri (26v) oli valmistunut liikunnanohjaajaksi ja viimeisteli parhaillaan tradenomiopintoja. Molemmat olivat työskennelleet samassa kuntoilukeskuksessa Haukiputaalla.

Vaikka he pitivät omasta työstään, oli mielessä haave ja visio omasta yrityksestä ja oman kylän kuntoilukeskuksesta. Toden teolla se alkoi kirkastua eräänä toukokuun päivänä, kun toisilleen jo pitkältä ajalta tutut ystävykset päätyivät puhelinkeskusteluun. " Mitä jos yhdistetään unelmat ja perustetaan yhteinen yritys?" Siitä se kaikki alkoi.Liiketoimintasuunnitelmaa tehtiin ja laskelmia laskettiin. Apuna oli silloinen Haukiputaan Kehitys. Sattumalta myös liiketilan ostoon tarjoutui mahdollisuus. Tähän ei Sannalla ja Katrilla kuitenkaan rahavaroja ollut. Eikä se suinkaan ainut haaste ollut. Katrilla oli sovittuna neljän kuukauden vaihto-oppilasmatka Amerikkaan, heti kesän jälkeen. Miten yrityksen perustamistoimia hoidettaisiin, kun jatkossa oltaisiin vastakkaisilla puolilla maapalloa? Aikaa kuitenkin oli vielä hetki.

Kovan työn tuloksena saatiin suunnitelmat, laskelmat ja tiedot kokoon. Kaksikko suuntasi intoa puhkuen pankkiin! Tai tarkalleenottaen pankkeihin, sillä yksi toisensa jälkeen ne käännyttivät nämä yrittäjäehdokkaat kotimatkalle - mukanaan vain huonoja uutisia. Kaikki tuntuivat vain toteavan, että :"tehkää tytöt vielä jokunen vuosi töitä, ja tulkaa sitten uudestaan niin katsotaan." Pettymys. Ja aina uudestaan. Pankkien vastaus oli ymmärrettävä, sillä kyseessähän oli kaksi vasta valmistunutta ystävystä, joilla oli valtava palo yrittää- mutta ei lainkaan omaisuutta rahoitushakemuksen vakuudeksi.

Vaihtoehdot olivat loppumassa ja Katrin matkalle lähtöön oli enää päiviä. Jokin ratkaisu olisi vielä oltava! Pettymykset eivät olleet saaneet kaksikkoa lannistumaan, vaan he suuntasivat sisukkaasti kohti uutta pankkitapaamista. Toiveikkaana, kuten tähän saakka jokaisella aiemmallakin kerralla. He esittelivät jälleen liikeidean ja huolella valmistellun liiketoimintasuunnitelman. Innostus loisti silmistä, kun visiota käytiin läpi!

Pankkivirkailija kuunteli tarkasti, ja esitti lisäkysymyksiä. Oltiin jälleen siinä vaikeimmassa kohdassa. "Meillä ei ole mitään omaisuutta yrityksen perustamisrahoituksen vakuudeksi. Mutta olemme molemmat yrittäjäsuvusta ja sen voimme vakuuttaa, että tiedämme mihin olemme ryhtymässä. Olemme todella kovia tekemään töitä!"

Hetken hiljaisuus. Oliko tässä viimeinen tilaisuus? Pankkivirkailija tuumi hetken, ja totesi lopulta "uskon teihin ja uskon tähän liikeideaan". Sanna ja Katri katsoivat toisiaan. Todellako?!

Kotimatkalla vierähti onnen kyynel jos toinenkin silmistä. Jos se oli sitä aiemminkin ollut, niin nyt vielä vahvemmin. Yhteinen elämänohje, "Never give up! Especially on your dreams!".

Tästä päivästä alkoi matka, joka on vaatinut ja antanut paljon. Tätä matkaa on taivallettu yhä edelleen muistaen, että elämässä kaikki voi olla hyvin pienestä kiinni. Vaikkapa vain siitä, että kohtaa yhden ainoan ihmisen. Yhden, joka päättää uskoa ja luottaa sinuun.

Liikuntakeskus Core, perustettu 13.10.2009

Kiitos Timo & Nordea
Yhteistyökumppani, mahdollistaja, unelmien toteuttaja.

Kaikkien Corella kuntoilevien ja liikunnasta nauttivien puolesta!