VOIMAVALMENTAJA SINIKKA TAKALO

Olen Sinikka, liikuntalääketieteeltä valmistunut terveystieteiden maisteri ja voimavalmentaja. Valmennan sekä aloittelijoita että kokeneempia treenaajia.

Valmennettavieni tavoitteet voivat vaihdella aina nostotekniikoiden opettelusta voimanostokisoihin tähtäämiseen.

Urheilutaustani onkin voimanostossa ja harjoittelen edelleen tavoitteellisesti voimanostolle tuttuun tyyliin päälajeina kyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Valmentajana tykkäänkin rakentaa harjoitusohjelman näiden perusliikkeiden päälle, vaikka toki kunkin asiakkaan mieltymykset, rajoitteet ja toiveet tulevat aina etusijalle. Voimanosto ja voimanostotyylinen harjoittelu sopii kaikille voimaharjoittelusta kiinnostuneelle, vaikka tavoitteena ei olisikaan voimanostossa kisaaminen.

Valmentajana olen välittävä ja tunnollinen. Asiakkaani tulevat näkemään, että teen tätä työtä täydellä intohimolla. Kohtaan jokaisen valmennettavan yksilönä, hänen lähtökohtansa, elämäntilanteensa ja tavoitteensa huomioiden. Elän itse tällä hetkellä ruuhkavuosia pienten lasten äitinä, ja sitä myötä pystyn samaistumaan hyvinkin kuormittavan arjen haasteisiin. Valmennuksessa kehityksen kannalta on tärkeää, että kokonaiskuormitus huomioidaan. Harjoittelun tulisi ensisijaisesti lisätä arkeen voimavaroja- ei syödä niitä.

Valmennukseni opit pohjautuvat koulutukseeni, tutkittuun tietoon, vuosien varrella kartuttamaani tietotaitoon ja omiin kokemuksiini sekä valmentajana että valmennettavana. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja toimintatapojani valmentajana ja seuraan tiiviisti alani tutkimusta.